تاریخچه پخت پیتزا ناپولیتان
پیتزا ناپولیتان یکی از معروفترین و لذیذترین انواع پیتزاها در جهان است که اصالت خود را به شهر ناپل در ایتالیا برمیگرداند. تاریخچه پخت این پیتزا به دوران قرون وسطی بازمیگردد و در طول زمان شکل های مختلفی را تجربه کرده است.
شکل اولیه پیتزا به نام “پیتزا مارگریتا” به نام ملکه مارگریتا ساوویوی، همسر ملکه ویکتور امانوئل دوم، برمیگردد. این پیتزا که با رنگهای پرچم ایتالیا سبز (برگه ریحان)، سفید (پنیر موتزارلا) و قرمز (سس گوجه فرنگی) تزئین میشود، این پیتزا تاکنون به نماد ایتالیا در دنیای پیتزا ها باقی مانده است.
پخت پیتزا ناپولیتان در فر:
پیتزا ناپولیتان به طور سنتی در فر پخته نمیشود.اما امروزه برای پخت این نوع پیتزا، از یک فر چوبی با درجه حرارت بسیار بالا و سنگهای کورهای استفاده میشود. این سنگها حرارت را به طور یکنواخت به پیتزا منتقل میکنند و به آن یک لایه پایه چرب و لذیذ میدهند.
برای پخت پیتزا ناپولیتان، به فردر دمای حدود ۴۵۰-۵۵۰ درجه فارنهایت (۲۳۵-۲۸۵ درجه سانتیگراد) گرما میدهند و پیتزا را در زمانی کوتاه و سریع پخته میکنند، معمولاً تا ۹۰ ثانیه. این روش پخت، به پیتزا ناپولیتان فرمی بسیار نرم و لطیف میدهد و لایهای کمی آبدارشده شده در زیر آن ایجاد میکند که به پیتزا طعم و عطر خاصی میدهد.
بنابراین، پیتزا ناپولیتان در فر بهترین شکل خود را به دست میآورد و تجربهی مطبوعی از طعمهای اصیل ایتالیایی ارائه میدهد.
نحوه آماده سازی خمیر ناپولیتن :
خمیر ناپولیتان یکی از اصلیترین عناصر پیتزای ناپولیتان است و بسیار مهم است تا در نهایت پیتزای لذیذ و سبکی بپزید. در ادامه، توضیحات کاملی در مورد تهیه خمیر ناپولیتان ارائه میشود:
مواد لازم:
– 500 گرم آرد سفید و تازه
– 300 میلیلیتر آب گرم (حدود 43-45 درجه سانتیگراد)
– 10 گرم نمک
– 3 گرم مخمر فعال (یک بسته کوچک) بهتر است از مخمر فرانسوی استفاده کنید
– 15 میلیلیتر روغن زیتون (برای عطر و طعم)
– 1 قاشق غذاخوری شکر
طرز تهیه:
1. **آمادهسازی مخمر**:
– مخمر فعال را در 100 میلی لیتر آب گرم حل کنید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا مخمر فعال فعال شود و حبابهایی بسازد.
2. **آمادهسازی دیگ خمیر**:
– آرد سفید را در یک دیگ بزرگ مثل یک آبمیوهگیری بریزید.
– نمک و شکر را به آرد اضافه کرده و مخلوط کنید.
3. **ترکیب مخمر و آب**:
– مخمر حل شده را به آب گرم اضافه کرده و با چنگال هم بزنید.
4. **ترکیب مایع مخمر با آرد **:
– مایع حاصل از مخمر و آب را به آرد اضافه کنید و با استفاده از چنگال یا دستهای خود، تا زمانی که تمام مواد ترکیب شده و خمیر ایجاد شود، مخلوط کنید.
5. **مرحله ورز دادن **:
– خمیر را روی یک سطح خشک که با آرد پخش شده باشد بریزید و دستهای خیس، آن را به طرز مرتب و با ورز ملایم (بدون فشار زیاد) بهشکل گرد حالت داده و به فرم یک گلوله بزرگ درآورید.
6. **تخمیر**:
– خمیر را در یک کاسه بزرگ گذاشته و روی آن کمی روغن زیتون بریزید.
– سطح کاسه را با پارچه مرطوب پوشانده و به مدت حداقل 6 تا 8 ساعت در محیط خشک و مرطوب (مانند داخل یخچال) تا زمانی که حجم خمیر دو برابر شود، بگذارید.
7. **آمادهسازی برای پخت پیتزا**:
– خمیر آماده شده را بر روی سطح خشکی که با آرد پخش شده باشد بریزید و به اندازه دلخواه برش دهید.
– خمیر را به شکل دایره یا مستطیل فرم دهید و به سبک پیتزای ناپولیتان آمادهسازی کنید.
حالا خمیر ناپولیتان آماده است و شما میتوانید برای پخت پیتزای ناپولیتان از آن استفاده کنید. این خمیر به دلیل ترکیب مخصوص مواد و فرایند تخمیر، بسیار خوشمزه و لطیف خواهد بود.