رسپی بوک

کوفته تبریزی-طرز تهیه کوفته تبریزی

کوفته تبریزی، از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی و اصل آن همانطور که از نامش پیداست به شهر تبریز بر می گردد. این غذا محبوبیت جهانی دارد و تقریبا در همه جای دنیا، به خصوص در خاورمیانه طرفدارا ن زیادی دارد و همه از خوردن این غذای خوشمزه استقبال می‌کنند. در شهرهای مختلف، ممکن است بنا به ذائقه مردم آن شهر، برخی مواد کوفته دچار تغییر شوند.

اگر قصد پخت کوفته تبریزی مجلسی ، اصیل و خوشمزه را دارید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

زمان پخت: 180دقیقه

مناسب برای: 8نفر

نوع: غذا

طرز تهیه کوفته تبریزی:

 مواد لازم:

لپه                                                                                       یک پیمانه

برنج                                                                                   یک پیمانه

پیاز                                                                                    یک عدد متوسط

گوشت چرخ کرده                                                            یک کیلوگرم

مغز گردو                                                                        به مقدار دلخواه

سبزی کوفته                                                                     پنج قاشق غذاخوری

تره و مرزه                                                                      یک قاشق غذاخوری

زعفران                                                                           یک قاشق غذاخوری

آرد نخودچی                                                                  یک قاشق غذاخوری

روغن                                                                            به میزان لازم

زردچوبه                                                                      به میزان لازم

زرشک                                                                      به میزان لازم

نمک                                                                              به میزان لازم

فلفل سیاه                                                                       به میزان لازم        

گام اول:

جهت تهیه کوفته تبریزی، اولین قدم خیساندن لپه از شب قبل است تا نفخ آن گرفته شود. به این صورت که لپه هارا در کاسه ای پر از آب ریخته و هر یک ساعت، آب آن را عوض کنید.

گام دوم:

لپه هارا داخل یک قابلمه کوچک ریخته و دو لیوان آب به آن اضافه می کنیم و آن را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا نیم پز شوند. سپس آن ها را با آب سرد آبکشی کرده و کنار می گذاریم.

گام سوم:

دوباره قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و دو لیوان آب با مقداری نمک می ریزیم و صبر می کنیم تا آب به جوش بیاید.

برنج را شسته و درون قابلمه می ریزیم تا کمی نرم شود. سپس آن را کنار می گذاریم.

گام چهارم:

در این مرحله، باید برنج و لپه را با هم مخلوط کرده و کمی بکوبیم تا مواد خرد شوند. (مراقب باشید خیلی له نشود). اگر تمایل دارید که بین کوفته ها تخم مرغ آب پز قرار دهید، در این مرحله باید تخم مرغ ها را آب پز کنید و کنار بگذارید.

گام پنجم:

در قدم پنجم، به تهیه سس کوفته می پردازیم. در یک قابلمه متوسط، 4 لیوان آب ریخته و صبر می کنیم تا آب جوش بیاید. سپس پیاز داغ، تره و مرزه خورد شده را با رب گوجه فرنگی اضافه کنید. پیاز داغ را به اضافه ادویه های نمک، فلفل و دارچین بریزید و اجازه دهید سس غلیظ شود.

قدم ششم:

پیاز را رنده کرده آب آن را گرفته و به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم. سپس آرد نخودچی را به همراه نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت اضافه کرده مخلوط می کنیم و به مدت پنج دقیقه مواد را ورز می دهیم تا یکدست شود. بعد از این که مواد به خوبی انسجام یافتند مخلوط لپه و برنج را به مواد اضافه می کنیم و به مدت پنج دقیقه دیگر ورز می دهیم تا مواد به خوبی باهم مخلوط شوند. در آخر سبزی کوفته خورد شده را به اضافه کرده و مخلوط می کنیم.

قدم هفتم:

برای درست کردن کوفته ها، مقداری از مواد را بر میداریم و در کف دست آن را صاف می کنیم. سپس یک تخم مرغ آب پز به همراه کمی زرشک، گردو و آلو در آن می گذاریم و آن را به صورت توپی در می آوریم.   

نکات مهم:

1- هنگام قرار دادن کوفته، آب درون قابلمه باید ار جوش افتاده باشد تا کوفته ها وا نرود، پس باید باید آن را روی شعله خیلی ملایم قرار داد.

2- تا 15 دقیقه اول به هیج عنوان به کوفته ها دست نزنید، زیرا ممکن است باز شود.

3- پس از گذشت 30 دقیقه، کوفته ها را بچرخانید تا کامل پخته شود.

4- در مدت پخت کوفته، در قابلمه را به صورت نصفه قرار دهید. کوفته خوشمزه شما آماده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *